Джордж Клуні пояснив, чому підтримав Тимошенко та Україну. Відео

— 9 лютого 2014, 13:16

Про це він заявив під час прeс-конференції на Берлінале-2014.

Відповідаючи на запитання української журналістки Наталії Фібріг про те, чи не пов'язана його увага до України з дружбою з братами Кличками, актор відповів:

"Так, я знаю Кличків ще зі зйомок друзів Оушена, ми іноді зв’язуємося і мені дуже подобаються вони обидва. Я також вдягав Тимошенко (у футболці з її зображенням актор прийшов на один з фотосетів), тому що вона не здійснювала ніякого злочину, її посадили за грати як політичного в’язня. Усі дещо розгубилися у цьому перетасуванні новин, і я вирішив показати свою підтримку".

Він також додав, що зараз українським мітингувальникам дуже важко і їх чекає "довго боротьба".

Як відомо, раніше Клуні записав відеозвернення до українців, яке оприлюднила партія "УДАР".

"Я звертаюся до вас, хоробрі українці, борці за майбутнє, а не минуле! Ми, американці, схожі з вами в цьому прагненні демократії. Шляхом проб і помилок ми засвоїли, що справжня демократія не існує без вільних, чесних і прозорих виборів", - зазначив Клуні у відео-зверненні до українців.

Крім того, актор зауважив, що не існує такої демократії, в якій відбуваються арешти і перешкоджають мирним демонстрантам.

"Точно не існує демократії, коли є політв'язні, зокрема такі, як Тимошенко. Тому, хочу сказати вам, всім на Майдані в Києві і по всій Україні: коли ви дивитеся на Захід, знайте, що ми відповідаємо вам поглядом, повним величезного захоплення. Бажаємо вам тієї влади, якою хочете ви. І ми бажаємо вам сили боротися за це", - завершив він.

Реклама:

Головне сьогодні