Тест

У Криму вимкнули "1+1" і "5 канал"

На території автономної республіки Крим відключили телеканали "1+1" і 5-ий.

Цю інформацію "Українській правді" підтвердили журналісти.

Прес-служба 5-го каналу зазначає, що ефірне мовлення відсутнє на всій території автономії.

Раніше стало відомо, що російський телеканал "Россия 24" захопив ефірні частоти найбільшої кримської приватної "Чорноморської телерадіокомпанії".

У той же час "Телекритика" повідомляє, що державну телерадіокомпанію "Крим" в Сімферополі оточили кілька десятків людей у камуфляжній формі без зброї.

Цю інформацію підтвердив генеральний директор ТРК Степан Гулеватий.

Наразі до ТРК "Крим" нікого не випускають. Невідомі перегородили в'їзд автобусом і впускають тільки працівників компанії.

За словами пана Гулеватого, люди, які оточили компанію, на контакт не йдуть, про свої вимоги не повідомляють.

Спочатку нікого не впускали до приміщення, а наразі пропускають тільки працівників.

"Я викликав міліцію, але поки що ніхто не приїхав", - сказав гендиректор ТРК.

Концерн радіомовлення, радіозв'язку і телебачення, повідомив, що озброєні особи та представники ТРК "Россия" захопили радіотелевізійну передавальну станцію у Сімферополі і відключили "5 канал" і "1 +1".

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті.

"6 березня 2014 року в 10:00 годині на РТПС Сімферополь РТПЦ АР Крим Концерну РРТ зайшли озброєні люди разом з представниками ТРК Росії", - йдеться в заяві.

Зазначені озброєні особи, порушуючи закони України, припинили трансляцію "5 каналу", "1+1", включили телевізійний сигнал каналу "Россия-24" на мережу передавачів Чорноморської ТРК й здійснюють незаконні спроби включення інших російських каналів.

Концерн РРТ заявляє, що такі дії є грубим порушенням законів України і міжнародних норм.

Наголошуємо, що на території Автономної Республіки Крим діють закони України, не зважаючи на визнання або невизнання будь-якої влади в Україні, додають в КРРТ.