Туреччина може заборонити YouTube та Facebook

— 7 березня 2014, 11:36

Про це він повідомив в інтерв'ю приватному телеканалу ATV ввечері в четвер, пише Lenta.ru з посиланням на Agence France-Presse.

Зокрема, за словами голови турецького уряду, можуть бути заборонені відеосервіс YouTube і соціальна мережа Facebook. "Будуть нові кроки, які ми зробимо в цій сфері після 30 березня... в тому числі заборона", - заявив Ердоган, говорячи про сервіси.

Подальші обмеження інтернету можуть бути пов'язані з корупційним скандалом, який виник у тому числі через витік записів телефонних переговорів Ердогана, які потрапили в мережу. Так, були оприлюднені записи, на яких прем'єр-міністр і його син імовірно обговорюють способи приховування великої суми грошей. З матеріалів, що потрапили у ЗМІ, також випливає, що глава уряду міг втручатися в торговельні угоди і правосуддя.

В Туреччині вже діє закон про блокування сайтів без рішення суду, який парламент схвалив на початку лютого. Обмежити доступ до інтернет-ресурсу влада зможе у разі виявлення на ньому будь-якого "образливого контенту", який буде визначатися за так званим "проблемними словами".

Реклама:

Головне сьогодні