Кожен другий офісний працівник хотів би переїхати до ЄС, США і Канади

— 1 квітня 2014, 09:48

Про це йдеться у дослідження кадрового порталу hh.ua.

Так, дослідження показало, що фактично кожен другий офісний працівник із великого міста хотів би переїхати із України до Європи, а ще 42% були би не проти США або Канади. Не готові до переїзду заради кар’єри тільки 3% опитаних.

Більше, ніж інші, націлені на країни Західної Європи працівники банківської, маркетингової, консалтингової та медичної сфери, а також програмісти і девелопери. Серед цих спеціалістів відсоток тих, хто зробить вибір на користь еміграції до країн Європи, найвищий — 70-76%.

Ці ж спеціалісти готові переїжджати до США або Канади. Відсоток тих, хто готовий переїжджати у межах України, приблизно однаковий у всіх сферах.

Експерти твердять: на 1000 охочих переїхати лише одиниці мають шанси отримати реальну роботу через брак кваліфікації.

Так, за даними порталу, для висококваліфікованих українців з хорошим знанням англійської та інших іноземних мов відкрито близько 300 тисяч пропозицій роботи як в близькому, так і в далекому зарубіжжі.

За данними порталу bigmir.net користувачі інтернету активно шукають не лише вакансії за кордоном, але і юридичні нюанси працевлаштування в іншій країні. Активно цікавляться необхідними документами, складнощами, з якими стикаються охочі попрацювати за кордоном, а також особливостями сезонної роботи в країнах Європи.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні