Як організувати ідеальний літній відпочинок для дітей?

Вже зовсім скоро довгоочікувані літні канікули. Як же максимально продуктивно і цікаво провести ці три місяці?

Батьки постають перед задачею: розважити дитину і водночас зробити вільний час продуктивним, а це дуже важко, особливо, коли необхідно щодня працювати та займатися своїми справами. Заповнити вільний час тінейджера можна простим способом — довіривши дитину професіоналам, працівникам зарубіжних таборів та шкіл-пансіонів, що працюють рік у рік, створюючи сприятливий і яскравий відпочинок для дітей та підлітків.

Компанія STUDY.UA пропонує розглянути найкращі пропозиції відпочинку для Вашої дитини за кордоном.

Звичайно, варіантів — сотні, і вибір лякає різнокольоровими каталогами і брошурами. Процес вибору може затягнутись, якщо, звісно, його не систематизувати. Тож, на які питання варто звернути увагу, вибираючи тур для дитини?

Порадьтеся та добре поміркуйте. Головні питання, що можуть виникати при виборі:

- Вік дитини (стандартні програми для школярів зазвичай розраховані на дітей віком 11-17 років, але бувають і винятки: програми підготовки для вступу в вищий учбовий заклад, або програми для наймолодших школярів)

- Країна. Мовні туристичні табори є у більшості розвинених країнах світу. Що подобається вам? Відпочинок біля моря у таких популярних місцях, як Кіпр, Іспанія, Мальта? Гірські вершини Австрії, Франції і Швейцарії? Або ж Париж, Лондон чи Нью-Йорк, де кожна вулочка — сама по собі пам’ятка культури і архітектури?

- Мета туру. Тут знов безліч варіантів. Добре подумайте — що цікавить вашу дитину? Які інтереси, хобі? Багато літніх програм поєднують відпочинок із спортом (теніс, футбол, гольф, катання верхи), уроками мистецтва, театральними заняттями, танцями, уроками фотографії. Інший різновид програм — академічні. Багато престижних шкіл, коледжів та ВУЗів світу запрошують майбутніх студентів спробувати життя і навчання в своїх стінах саме під час канікул. Це — чудова можливість для тих, хто цікавиться вступом за кордон. Більшість програм для школярів розраховані на вивчення мови, але в залежності від ваших уподобань завжди можна підібрати таку програму, яка б задовольнила саме вашу дитину.

- Хто поїде? Великої популярності набувають програми для всієї родини. В таких програмах діти і батьки одночасно відвідують заняття у різних групах, а потім зустрічаються під час екскурсій. Деякі країни також пропонують денні табори, коли проживаючи із вами дитина зможе кожен день відвідувати табір для спілкування з однолітками, розваг та занять, доки ви насолоджуєтесь безтурботним відпочинком.

- Час. Більшість літніх програм розрахована на два і більше тижні, але і тут можливі варіанти в залежності від школи. Якщо часу небагато, а мову треба швиденько підтягнути — пошукайте інтенсивні мовні курси. Одним із найпопулярніших інтенсивних курсів сьогодні є вивчення мови в родині викладача. Окрім постійного спілкування за межами класу, така програма дозволяє викладачу розробити індивідуальну програму саме для вас.


Ознайомитись з найбільш популярними літніми пропозиціями ви можете тут.

Міфи про літні табори

Існують різні міфи та стереотипи про навчання закордоном, давайте розбиратися, що до чого.

У мовні табори приймають студентів лише з високим рівнем мови.

Після приїзду до табору усіх дітей тестують та формують у групи за віком і рівнем знань. Мовні школи пропонують програми навіть для новачків – тих, хто ніколи не вивчав іноземної мови. Школярі з усього світу відвідують подібні програми щороку, у тому числі ті, хто майже не знає мови країни або англійської мови взагалі. У мовному середовищі, серед однолітків іноземна вчиться легше, через гру і постійне спілкування. Середній час адаптаційного періоду у таборі — 3-4 дні, після цього бар’єри зникають і залишається лише впевненість у своїх знаннях.

Мовні табори — це нудні заняття в класах.

Кожна програма, окрім навчання, пропонує безліч розважальних та туристичних екскурсій, вечірню програму, вільний час для спілкування із новими друзями. Це справді незабутні враження, бо концентрація подій у таких таборах і школах максимальна. Можете бути певними: сумувати дитина не встигатиме!

А якщо захворіє...?

Будь-яка дитяча програма передбачає страховку. Кваліфікована медична допомога у разі необхідності буде забезпечена.

Не хочу віддавати дитину в чужі руки.

Як правило, усі літні табори та школи наймають викладачів із досвідом роботи з саме іноземними студентами. Будьте спокійні — це люди, що справді знають свою справу. Стосовно приймаючих сімей: школи, як правило, мають роками напрацьовану базу родин, перевірених часом і відгуками студентів. Усі родини перевіряються дуже докладно, тому боятись теж нема чого.

Таборів дуже багато — виберемо щось за тиждень до канікул.

Так, вибір програм росте з кожним сезоном. Але із ним росте і попит. Процес вибору може затягнутись, тому вибирати краще заздалегідь, адже найпрестижніші й найпопулярніші заклади "розбирають" першими. Чекаючи до останнього, ви сильно звужуєте свій вибір.

Найскладнішою для батьків є, звичайно, перші канікули дитини за кордоном. Але статистика показує: почавши раз, зупиниться важко, адже рівень сервісу в іноземних таборах настільки високий, а вибір настільки широкий, що задоволеними лишаються усі. Це справжній подарунок, як для батьків (нарешті справжній відпочинок), так і для дітей (море емоцій, нові друзі, спогади, що весь рік будуть викликати посмішку).

Ключовим є уважність при виборі, тому не спішить, радьтесь із спеціалістами, гортайте брошури і відпочивайте якісно!

Прочитати більше про відпочинок за кордоном можна тут

Освітня компанія STUDY.UA
Київ, вул. Драгомірова, 16, ЖК "Новопечерські Липки"
(097) 000-03-20, (093) 000-03-20, (099) 000-03-20

Реклама:

Головне сьогодні