Тест

Уряд і представники IT-індустрії планують зробити Україну лідером в ІТ-аутсорсингу Європи

"Наша мета – перейти від ресурсної економіки до економіки знань", – пояснив Міністр економіки Павло Шеремета, якого цитує Watcher.com.ua.

План передбачає створення 100 000 нових робочих місць в IT-сфері до 2020 року. Передбачається, що дохід від експорту IT-послуг (переважно в США і ЄС) складе понад 10 млрд. доларів. При цьому в розширення і модернізацію освітньої системи України планується інвестувати 1 млрд. доларів.

Метою проекту також є створення хороших умов для роботи і життя IT-фахівців в Україні, тим самим мотивування їх залишатися на батьківщині. План передбачає дерегулювання і перегляд податкового законодавства для забезпечення конкурентоспроможності України на міжнародному ринку.

Сфера IT-послуг (IT-аутсорсинг) залишиться основним чинником позитивних змін у найближчі 5-6 років. Тут є великий потенціал для створення власних інтелектуальних продуктів на основі розробок українських компаній. Також великий вклад з боку IT може бути зроблений у сфері розробки державних проектів, наприклад, таких як електронний уряд.

Експертна група, яка включає представників уряду і IT-галузі, в даний момент працює над детальним планом дій, який буде презентовано в ближчі дні.