Європейці не приїдуть цього року до Криму

— 8 квітня 2014, 10:53

Минулого тижня Європейська організація з безпеки аеронавігації, куди входять 40 країн, включаючи Німеччину, ввела заборону на польоти європейських авіаперевізників в Сімферополь і Севастополь.

Утім, для німецьких туристів скасування польотів до Криму навряд чи виявиться великим розчаруванням. Мандрівники з ФРН, які й до політичної кризи в Криму та на сході України не виявляли до півострова великого інтересу, тепер просто бояться туди їхати, пише Deutsche Welle.

Туристи почали здавати придбані путівки незадовго до референдуму в Криму 16 березня розповів Ілля Фалькенберг, власник турфірми Krim Tours в Падерборне. Причин відмови від поїздки ніхто не озвучував, але було зрозуміло, що люди побоюються нестабільної політичної ситуації в регіоні, зазначив він.

Судячи з усього, німці відреагували на попередження, зроблене на початку березня міністерством закордонних справ ФРН, у якому відомство рекомендувало утриматися від поїздок на півострів.

За словами Фалькенберга, близько 60 відсотків його клієнтів, що купили тури до Криму, відмовилися від путівок на нинішній туристичний сезон, який в Криму зазвичай триває до жовтня. "Відчувається, що люди налякані і тому не хочуть їхати, - міркує підприємець. - Мабуть, сезон 2014 пропаде".

Опубліковане МЗС попередження стало сигналом для найбільших німецьких туроператорів, які організовують подорожі до Криму. Представники компаній DER Touristik і Studious розповіли, що скасували всі тури, заплановані на квітень.

У DER Touristik, який не приймає нових бронювань до кінця місяця, пропонують клієнтам безкоштовно перебронювати тури або здати путівки. Можливість відновлення поїздок з 1 травня компанія розгляне у четвер, 10 квітня.

Поїздки, заплановані на весну і літо, скасувала компанія Studiosus у Мюнхені, у якої Крим входить до обов'язкового пункту відвідування у турах в Україну.

"Враховуючи політичну ситуацію, ми запропонували безкоштовно анулювати або перебронювати тури, і клієнти поміняли маршрут подорожі", - розповів представник компанії Франко Іліч.

Найближчий тур, який можна забронювати, відбудеться на початку вересня. Однак, за його словами, поки у турфірми немає стовідсоткової впевненості, що ця поїздка відбудеться. "Це залежатиме від розвитку політичної ситуації. Ми приблизно за два місяці вирішимо, чи будемо ми проводити цей тур", - пояснив Іліч.

Ілля Фалькенберг з Krim Tours каже, що серед його клієнтів є бажаючі поїхати до Криму у вересні, однак все залежатиме від політичної обстановки на півострові. Він розповів, що нещодавно в офіс компанії зателефонував чоловік, який цікавився турами на півострів.

І все ж у Німеччині таких туристів одиниці. У туристичних компаніях відзначають, що частка їхніх клієнтів, що купують путівки до Криму, незначна. У листопаді 2013 міністерство курортів і туризму Криму оприлюднило дані дослідження, згідно з якими серед туристів, що відвідали республіку в період з 2009 по 2013 рік, громадяни Німеччини склали 12,2 відсотка.

На першому місці опинилися туристи з Туреччини, що склали 33,8 відсотка загального потоку за ці роки. Третє місце посіли британці, частка яких склала 7,8 відсотка. Всього у 2013 році Крим відвідало майже 6 млн. туристів, йдеться в прес-релізі на сайті міністерства.

Реклама:

Головне сьогодні