Курков пише книжку про Євромайдан

— 9 квітня 2014, 13:00

Твір, назва якого поки що невідома, міститиме особисте бачення революційних подій, проте призначена вона більше для іноземного, аніж українського читача, повідомляє Радіо Свобода.

"Це особистий погляд, це мої щоденники, які я пишу з 21 листопада і закінчу писати 24 квітня. Майже кожного дня я описував події і як я їх сприймав, мої роздуми. А там, де треба щось пояснювати, я пояснював, давав коментарі. Наприклад, там є зноски, зірочки про Голодомор, Степана Бандеру, про партію "Свобода", "Правий сектор" та деякі політичні персоналії. Я пояснюю для іноземців деякі моменти української історії чи сьогоднішньої реальності", – розповів Андрій Курков.

Видання книжки про Євромайдан, на думку письменника, допоможе Україні перестати бути чужою, невідомою для багатьох європейців східноєвропейською державою. На обкладинках будуть фото, зроблені на майдані Незалежності, зокрема і фото самого письменника на тлі багаття в діжці.

Вже у травні книжка вийде французькою, у червні німецькою, трохи згодом – литовською та норвезькою, і лише у вересні – українською та російською.

Як відомо, днями письменнику вручили французький Орден Почесного Легіону.

Реклама:

Головне сьогодні