У Сімферополі з'явилися графіті "Крим – це Україна". Фото

— 9 квітня 2014, 14:32

Про це повідомляють Крим.реалії.

На довгому бетонному паркані, який огороджує залізничні колії в житлових кварталах міста, в одну з останніх ночей невідомий художник намалював панно "Крим – Україна!", використавши для цього кольори українського прапора.

Нова робота викликала великий інтерес – минаючі повз люди фотографуються на її тлі, а машиністи поїздів дають протяжливі гудки – "Слава Україні!".

Цей майданчик, який городяни між собою називають "Стіна вільних художників Криму", існує вже кілька десятиліть. Він виявився ідеальним місцем для міських графіті.



Кримські художники давно використовують її для розміщення актуальних робіт – тут "полотна" і на побутові теми, і рідше на соціально-політичні. Стіну кілька разів зафарбовували, але вона увесь час заповнюється новими малюнками…

"Міськрада Сімферополя намагалася кілька разів боротися з "псуванням міського пейзажу", однак безуспішно", – каже знайомий художник-граффітчик, що працює під ніком "Шарик".

Його, якого за прикладом відомого британського колеги називають "Кримським Бенксі", що й прославився малюнками на політичні й суспільні теми.

"Для цього організовували й міські конкурси граффитчиків, і ловили нас, і обіцяли карати, але будівлі однаково розмальовують, хоча осмислених малюнків, що мають дійсно соціальне значення, досить мало".

Реклама:

Головне сьогодні