В Україні оголошено дводенний траур за загиблими на Донбасі та в Одесі

— 3 травня 2014, 15:35

"Друге травня стало для України трагічним днем, - наголосив О.Турчинов. - Я підписав указ про дводенний траур в Україні і хочу висловити щире співчуття їхнім рідним та близьким". "Ми маємо зробити правильні висновки з цієї трагедії, яка відбулася насамперед через зовнішню провокацію. Винні в організації та провокуванні цих подій будуть покарані", - підкреслив він.

При цьому керівник парламенту зазначив, що "українців, сьогодні постійно штовхають на протистояння, на громадянські конфлікти, на знищення країни зсередини".

"Ми не можемо цього допустити і маємо бути єдиними у боротьбі з зовнішнім ворогом, з тими, хто хоче знищити Україну", - заявив він.

При цьому О.Турчинов закликав "припинити будь-які громадянські протистояння всередині країни, бути єдиними у боротьбі із зовнішнім агресором".

"Ми маємо об'єднатися і спільно будувати нову країну, де життя, здоров'я та добробут кожного українця будуть найвищими цінностями. Сьогодні ми молимося за загиблими. Хай Господь береже Україну та кожного з Вас", - наголосив він.

Як повідомляла раніше Українська правда, 2 травня в Одесі озброєні сепаратисти напали на футбольних вболівальників. В результаті виникли сутички, що призвели до, як мінімум 46 смертей і більше двох сотен поранених.

В місті такогож оголошено траур.

У цей же день українські військові та спецслужби продовжили АТО на Донбасі. За даними СБУ, під час проведення антитерористичної операції на Донбасі українські спецслужби втратили 5 людей вбитими, ще 12 поранено.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні