В Одесі створено волонтерські групи для постраждалих. Кияни теж активно долучились

— 4 травня 2014, 12:57

Як зазначається на сайті Одеської міської ради, за першу добу після подій 2 травня одесити активно допомагали лікарням міста та постраждалим.

"Кількість людей, що побажали здати кров і принести допомогу до лікарень міста, в даний час вже багато разів перевершує обсяги необхідної допомоги. Прийом медикаментів, речей, а також здача крові для постраждалих призупинені", - йдеться на сайті міськради.

Водночас, журналіст "Української правди" Анастасія Береза повідомляє з Одеси, що в лікарнях потрібні певні препарати, яких вже нема в місцевих аптеках.

Зокрема, одеському опіковому центру потрібні спеціальні леза-ножі.

КОНТАКТИ ВОЛОНТЕРСЬКИХ ГРУП:

(Єврейська лікарня (лікарня № 1, вул. Мясоедовська, 32 (ріг вул. Б. Хмельницького) (контакт волонтерів: Світлана - 063-73-56-020, Любов - 093-275-11-77), Лікарня № 10 - вул. Малиновського, 61-А (опіковий центр) (волонтер Юліана - 063-94-79-641), Лікарня № 11 - вул. Ак. Воробйова, 5 (волонтер Володимир - 063-73-54-747)

Активісти також створили сторінку у Facebook з координації допомоги постраждалим в Одесі OdesSOS. Тут також публікуються дані про потреби в лікарнях.

До допомоги одеситам активно долучились і кияни. Так, ініціатива "Народний госпіталь", яка допомагала медичним штабам під час Майдану, закуповуючи ліки і медобладнання, взялась підтримувати і одеситів.

Волонтери вже передали протигангренну сиворотку та плівки для рентгену до Одеси, розповідає історик Олександр Бабич, який займається допомогою постраждалим. Вже зараз на його картковий рахунок надійшли кошти від киян, одеситів і навіть росіян.

Історик каже, що зараз координує допомогу з волонтерськими групами з Києва, Одеським Євромайданом та штабом Самооборони.

"Я так думаю, що нам потрібно буде зробити координацію з хлопцями і дівчатами, які працюють з постраждалими з Куликового поля. Мені байдуже, кому я допоможу, аби ця людина була жива і здорова, а вже потім розбиратимемось з нашими політичними поглядами", - каже волонтер.

Як повідомили "Українській правді. Життя" у "Народному госпіталі", за добу на їхні рахунки на допомогу постраждалим одеситам надійшло близько 20 тисяч гривень.

Як відомо, 2 травня в Одесі внаслідок сутичок між проукраїнськими та проросійськими активістами загинули 46 осіб.

За медичною допомогою звернулися самостійно або були доставлені бригадами швидкої" 214 осіб. Госпіталізовано 88 осіб, решті надано амбулаторну допомогу або вони відмовилися від госпіталізації.

В Україні оголошено жалобу за загиблими.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні