Російський ПЕН-Центр: брехня у ЗМІ призвела до війни і смертей в Україні

— 8 травня 2014, 15:32

Про це йдеться у заяві російського ПЕН-Центру.

"Насильство над словом і над сенсом неминуче переростає у фізичне насильство. Ескалація брехні обертається військової ескалацією. Саме так сьогодні виглядає війна в Україні", - йдеться у заяві.

"Розпочата з брехні про насильство в Криму, вона призвела до десятків реальних жертв на південному сході України. Нагороджені президентом напередодні "Дня друку" журналісти стали солдатами цієї війни", - пишуть учасники ПЕН-Центру.

"Їх брехня обернулася кров'ю і смертю, а їх цинізм і істерика, які завдали величезної шкоди російській суспільній свідомості, названі в підписаних президентом нагородних листах "об'єктивним відображенням подій", - зазначається у заяві.

"Ми не можемо, не маємо морального і професійного права миритися з наругою над словом і знищенням смислів. Ми будемо і надалі відкрито висловлювати свою позицію, підтримувати діалог з друзями та колегами на Україні, щоб разом протистояти брехні і насильства", підсумовують у російському ПЕН-Центрі.

Як відомо, президент Росії Володимир Путін нагородив понад 300 працівників ЗМІ за "об'єктивне висвітлення" захоплення Криму.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні