Підвищення якості освіти - головний пріоритет МОН

— 11 червня 2014, 09:08

Саме це зазначив у своєму звіті з нагоди 100 днів роботи Уряду міністр Сергій Квіт, якого цитує 5 канал.

"Міністерство відмовляється від репресивних функцій і стає партнером навчальних закладів у досягненні якості. Ми також відмовляємося від корупції як складової частини управління", - підкреслив міністр.

Сергій Квіт особливо наголосив, що міністерство намагається реагувати на всі скарги, які надходять, і жодної не залишити без уваги.

Також Сергій Квіт зазначив, що стратегія МОН перш за все пов’язана із законопроектами: "Протягом двох років ми працювали над законопроектом "Про вищу освіту". Він прийнятий у Верховній Раді у першому читанні. На 19 червня він запланований у порядку денному для другого читання.

Наступний законопроект – "Про освіту" і стосується реформи у середній освіті. Уже проведено Всеукраїнську нараду освітян, які надали свої пропозиції. Третій законопроект (який майже готовий – Ред.) – "Про науку і наукову діяльність". Цей важливий законопроект стосується інфраструктури розвитку наукових досліджень".

Міністр окремо повідомив, що змінено структуру державного управління науки і освіти. Зокрема на цей час ліквідовано Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації.

Частина його приєднана до структури Міністерства освіти і науки. А на базі іншої частини створено Державну службу з питань електронного урядування, яка передана до компетенції Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житло-комунального господарства.

Крім того, одним із пріоритетів відомства Квіт назвав боротьбу з корупцією. За його словами, в міністерстві почали розкривати схеми, на яких заробляли чиновники від освіти за часів Януковича. Виявили, як ті брали гроші за призначення ректорів і захист дисертацій. Наразі намагаються довести ці справи до суду.

Однак зробити це складно - розрахунки велися готівкою, а прейскуранту корупційних послуг міністра не існувало. Тож достеменно підрахувати, скільки на цьому міг заробити екс-міністр Дмитро Табачник, не можуть.

Реклама:

Головне сьогодні