У Дніпропетровську презентували проект пам’ятника Небесній сотні. Фото

— 3 червня 2014, 10:30

Цей проект переміг у конкурсі, який проводився під егідою Спілки архітекторів серед студентів Придніпровської академії будівництва та архітектури, пише Радіо Свободи.

За словами автора проекту-переможця Всеволода Зарічного, його ініціатива передбачає глобальну реконструкцію усієї центральній площі міста, яка мала назву імені Леніна, а зараз перейменована на Героїв Майдану.

Як зазначив студент, ідея монументу проста і може вплестися у загальну концепцію подальшої перебудови площі.

Монумент матиме вигляд "басейну" висотою в 40 сантиметрів й діаметром 15 метрів, обрамленого гранітом. Шар води буде невеликим, всього пару міліметрів у глибину.

Основне завдання рідини – це відображення неба, що надаватиме конструкції особливого символізму. По колу усередині "басейну" будуть викарбувані імена загиблих на Майдані. Вночі вони будуть підсвічуватися.

Автор каже: конструкція "басейну" також зручна для покладання квітів по всьому периметру, це надасть композиції вигляд українського вінка.

"Я вважаю, що пам'ятник Небесної Сотні, а також усім учасникам Майдану має бути сконструйований якомога швидше, інакше все це загубиться у бюрократичних кабінетах", – зазначає Зарічний.

30 квітня у Дніпропетровську презентували новостворену стіну пам’яті Героїв Небесної сотні. 60-метровий стенд створили зусиллями громади: професійні художники та всі охочі брали участь у розписуванні поверхні, потім на стенд прикріпили більше сотні фотографій людей, загиблих на столичних барикадах.

Реклама:

Головне сьогодні