Що нового представила Apple? Фото. Відео

— 3 червня 2014, 13:10

Всі оновлення стосувалися софта. Apple навіть анонсувала власну мову програмування і виклала мануали до нього.

AIN.UA пропонує огляд решти новинок конференції.

Yosemite - власний файлшерінг і дзвінки з Mac

Представляючи оновлення для настільної системи, топи Apple довго жартували про те, як обирали для неї назву (звучала навіть OS Weed - "травичка"). Вони не упустили можливість підколоти Windows, порівнявши темпи оновлення обох операційних систем: остання версія OS X - Maverick - встановлена вже на 51% комп'ютерів, а Windows 8 - на 14%.

Тут і далі фото з wired.co.uk

Серед основних новин для власників Mac:

- Дизайн OS X став більш "пласким", що нагадує iOS 7.

- Для фанатів Apple з'явився свій аналог Dropbox - iCloud Drive. Тепер тут забезпечено доступ до документів через Finder, з його допомогою можна зберігати будь-які файли, планується сумісність з Windows. Після першої синхронізації iCloud Drive дає доступ до файлів з ​​Mac-комп'ютерів та iOS-пристроїв. Mail Drop дозволяє відправку великих файлів через iCloud (до 5 Гб в iCloud - безкоштовно, 20 Гб коштують 0,99 доларів США на місяць, 200 Гб - 3,99 доларів на місяць).

- З Mac тепер можна телефонувати і писати SMS - телефонувати можна прямо з сайту, де є номер телефону. Працює навіть якщо смартфон знаходиться в іншому кінці кімнати.

- Бездротова передача даних AirDrop тепер працює між пристроями на iOS і комп'ютерами Mac.

- Для розробників, Yosemite повинна бути доступна на сайті, бета з'явиться влітку, а восени очікується реліз, який буде безкоштовним для користувачів.

iOS 8 - спортивна платформа і зародки розумного будинку

Перед презентацією новинок в новій мобільній ОС топи Apple знову пройшлися по конкурентам: 89% всіх користувачів вже перейшли на iOS 7, а на Android 4.4 KitKat - лише 9%.

- Користувачам дозволили встановлювати сторонні клавіатури. З'явилася функція QuickType, що дозволяє швидше набирати текст.

- Інтерактивні повідомлення: можна відповідати на SMS з будь-якого екрану, не виходячи з програми.

- У iMessage з'явилися групові повідомлення. Можна швидко відправляти аудіо-та відеоповідомлення.

- Представлена ​​платформа HealthKit, яка дасть користувачам можливість стежити за всіма даними про здоров'я і тренування, інтегруючи дані додатків і гаджетів. Що важливо, в HealthKit буде можливість обміну даними зі сторонніми додатками, одним з перших стали популярні додатки Nike +. Можлива інтеграція з медичними додатками, так, щоб лікар міг стежити за даними пацієнта. Apple вже працює в цьому напрямку з американською клінікою Mayo Clinic.

- З'явилася функція спільного доступу Family Sharing, яка працює одночасно для шести осіб (можна створювати загальний Фотопотік, ділитися подіями в календарі, покупками, дозволяти дітям здійснювати покупки і т.д.).

- Голосовий асистент Siri інтегрується з популярним сервісом розпізнавання музики Shazam.

- З'явився доступ до Touch ID API - технології захисту доступу за допомогою відбитка пальця власника пристрою. Тобто, в майбутньому, наприклад, можна буде входити до Facebook з iPhone за відбитком пальця.

- У App Store тепер можна продавати набори ("бандли") додатків.

- Можливість управляти будинком - замками, освітленням, камерами, термостатами, перемикачами - за допомогою програми HomeKit . Можна буде, наприклад, скомандувати iPhone вимкнути світло. За цим напрямком Apple вже оголосила про партнерство з Philips, Skybell, iHome, iDevices та іншими компаніями.

Для розробників iOS 8 і SDK доступна на сайті, версія для користувачів вийде восени. Нова система буде сумісна з iPhone 4S і більш пізніми версіями смартфона, iPod touch п'ятого покоління, iPad 2, iPad Air, iPad mini і т.д.

Реклама:

Головне сьогодні