На Львівщині створять "гарячі лінії", аби була можливість скаржитися на військкомати і медкомісії

— 3 червня 2014, 14:16

Рішення ОДА повʼязане з тим, що дехто з жителів нарікає на перебіг процесу часткової мобілізації у Львівській області, пише Радіо Свобода.

"Рідні військовослужбовців нарікають на те, що у військкоматах медогляд проводиться формально, є випадки відкупів, хабарів під час призову. Не всі сільські ради подають повні списки призовників, багато військовозобов’язаних звільняються з невідомих причин", – наголосив заступник голови ЛОДА Йосип Ситник.

Мешканці Львівщини нарікають також на матеріально-технічне забезпечення військової частини і корупцію у військкоматах і медкомісіях, а військовослужбовці хочуть знати, чи будуть визнані учасниками бойових дій, якщо поїдуть на схід України.

Водночас представник військового комісаріату у Львівській області Ігор Боловицьких наголосив, що у кожному військовому комісаріаті була розгорнута медична комісія, до якої входило дев’ять лікарів. За його словами, всі військовозобов’язані проходили медичну комісію і підтвердженням цього є протоколи медкомісій у військкоматах.

За час мобілізації на Львівщині виписано близько 7 тисяч повісток, а у військову частину скеровані понад 2 тисячі чоловіків, тобто 70 відсотків були позбавлені можливості служити за станом здоров’я.

Обласна прокуратура має перевірити рішення медичних комісій при районних військових комісаріатах щодо визнання непридатними призовників, а керівники управлінь СБУ, МВС, військової прокуратури Західного регіону повинні перевірити роботу комісаріатів, про це йшлося на сесії Львівської облради у вівторок.

Реклама:

Головне сьогодні