П’ятикласник вигадав пристрій, який не дає батькам забути дитину в авті

— 1 липня 2014, 18:55

12-річний американець Ендрю Пелхем придумав, як зарадити цьому лиху. Свій винахід він назвав E-Z Baby Saver.

Про це пише The Huffington Post.

E-Z Baby Saver – це линва, сплетена Ендрю з яскравих гумок та клейкої стрічки. Один її кінець кріпиться до крісла водія, а другий – до ручки позаду крісла. Таким чином, аби вилізти з машини, водій обов’язково мусить поглянути на заднє сидіння - отже, здагадати, що там дитя.

Те, що змайстрував Пелхем, коли вчився ще в п’ятому класі, кожен може відтворити самостійно.

"Батьки, яки ненавмисне лишають своїх дітей на смерть можуть бути одними з нас… Тицяння в них пальцями та покарання не попереджує наступних помилок, створення системи, яка припускає ймовірність помилки та працює над цим – це значно практичніше", - зазначає колумніст видання Ліза Белкін.

Ендрю та його рятівна линва торік виграли в конкурсі юних винахідників. Як розповів хлопчик, відтоді до нього надходять електронні листи з усього світу. Сотні батьків, дідусів та бабусь написала школяреві, що використали його ідею та й собі змайстрували E-Z Baby Saver. Батьки дітей, які загинули в такий страшний спосіб, висловили вдячність Пелхему за намагання попередити наступні трагедії.

"Я навіть отримав електронного листа від оператора служби 911, яка прийняла такий дзвінок про 1-річну дитину. Вона сказала, що то був найгірший день її життя, і вона сподівається, що завдяки моєму винаходу службам спасіння більше не доведеться таке бачити", - розповів хлопець.

Пелхем, який учиться тепер в сьомому класі, на цьому не спинився. Відтоді школяр винайшов "тваринотривку" фотокамеру. Її взяли на озброєння у National Geographic. Іще він вигадав систему для збирання дощової води за принципом орігамі.

Реклама:

Головне сьогодні