Новинний додаток "Війна в Україні" увійшов до топів Google Play

— 2 липня 2014, 11:46

Додаток генерує актуальну інформацію про Україну, також у ньому доступна і карта збройних зіткнень на Сході і статистика українського конфлікту. Менш ніж за тиждень додаток завантажили більше 3000 осіб без будь-яких витрат на просування, пише AIN.ua.

Творець програми - розробник з Києва Тарас Осадчий. Своєю метою він бачив те, щоб дати повну картину ситуації на Сході України за допомогою однієї програми.

"Спочатку була ще одна мета, але вона виявилася наївною. Я хотів просунути додаток з інформацією з українських ЗМІ серед мешканців Росії, щоб у них почали відкриватися очі. Але фідбек був дуже негативним. Можливо, я закрию доступ для користувачів з РФ", - розповів Тарас. Поки він цього не зробив, і додаток "Війна в Україні" доступно для росіян.

Агрегатор підвантажує статистику з Wiki, а новини - з сайтів видань "Оглядач" і "Свобода слова", у яких публікації про АТО проходять окремою категорією. Для відображення блокпостів і битв на карті Тарас використовував проект журналістів texty.org.ua "Активна фаза АТО".

Версії програми "Війна в Україні" для iOS немає, і найближчим часом Тарас не планує її створювати.

Нагадаємо, додаток Ярослава Максимовича "Новости України" змогло вийти в топ українського App Store в рубриці "Новини" практично без витрат на рекламу. Це агрегатор, що збирає новини з 20 основних українських новинних сайтів.

Реклама:

Головне сьогодні