"Київ модерн-балет" виступатиме у Москві, бо "в сьогоднішніх реаліях - це потужна політична декларація"

— 2 липня 2014, 14:33

Як повідомила агенція "РИА Новости", Раду в Москві покаже свою оригінальну версію балету "Лебедине озеро".

"Ані секунди не сумніваючись, "Київ модерн-балет "прийняв запрошення" літніх балетних сезонів", - цитує його агенція. - Москва була, є і буде театральною Меккою, незважаючи на політичні потрясіння".

В свою чергу, кореспондентові "Української правди. Життя", хореограф заявив, що розглядає візит балету до Москви, як заяву про те, що справжнє серйозне українське мистецтво живе, воно створює і створюватиме спектаклі, наповнені гуманізмом і громадянською позицією.

"В самому серці Російської федерації наше "Лебедине озеро" сильніше за будь-які політичні заяви скаже про те, що дух українського народу сильний, як ніколи і ми готові піти на все, щоб зберегти свою країну", - каже він.

Крім того, на його думку, балет "Лебедине озеро" театру "Київ модерн-балет" в сьогоднішніх реаліях - це потужна політична декларація.

Як зазначає хореограф, артисти театру, ризикуючи життям, показували цю виставу в Донецьку 9 і 10 травня. Глядачі міста, по якому розгулювали озброєні люди, зі словами подяки підходили до артистів після закінчення балету. "Завдяки вам, ми відчуваємо, що в Києві пам'ятають про нас! А сцена розстрілу лебедів - це ж "Небесна сотня", - цитує їх Поклітару.

"Ми використовуємо високе мистецтво, як зброя проти брехливої ​​пропаганди, що створює понівечений образ нашої країни", - каже він.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні