РФ не дозволила знімати "House of Cards" в Раді ООН

— 2 липня 2014, 15:37

Росіяни послалися на необхідність збереження провідної світової "камери безпеки" для непередбачених нарад, повідомляє Foreign Policy.

Крім того, продюсери "House of cards" планували включити до серіалу два документальних епізоди із засідання Ради ООН, коли російський посол Віталій Чуркін обмінювався з приводу України різкими ремарками з іншими дипломатами.

Рішення РФ було прийнято менш ніж за тиждень після того, як офіс генерального секретаря Пан Гі Муна рекомендував дозволити зйомку в неробочий час, аби підвищити обізнаність громадськості про організацію.

Понад півстоліття тому, Організація Об'єднаних Націй відхилила прохання режисера Альфреда Хічкока, на зйомку сцени вбивства з його фільму "До Півночі через північний захід". Утім, багато високопоставлених чиновників ООН вже давно пошкодували про це.

За словами британського дипломата Майкла Татама, який розіслав електронного листа представникам різних країн ради, департамент громадської інформації ООН вважає, що співпраця з виробництва надасть прекрасну можливість для підвищення обізнаності серед широкої аудиторії у всьому світі щодо діяльності Ради Безпеки.

Російський же дипломат Мікаель Агасандян, який відповів зі півгодини до дедлайну, написав, що після ретельних роздумів, росіяни заперечують проти зйомок в Раді Безпеки. "Ми вважаємо, що приміщення має буди доступним в будь-який час і в найкоротший термін. Крім того, ми постійно наголошуємо на тому, що приміщення Ради Безпеки ООН - не є підходящим місцем для зйомок", - заявив він.

Китай так само засумнівався з приводу зйомок серіалу, утім залишився відкритим до обговорення, якщо членам ради нададуть офіційно затверджений сценарій.

Деякі депутати ради сподіваються, що Москва все ж таки перегляне свої рішення.

"House of cards" - американський телесеріал, адаптація за романом Майкла Доббса. За сюжетом, амбіційний конгресмен від Демократичної партії Френк Андервуд в обмін на обіцянку зробити його Державним секретарем США, допомагає Гаррету Уокеру стати президентом США. Утім, після виборів голова адміністрації президента ЛІнда Васкез повідомляє Андервуду, що він не отримає посаду.

Реклама:

Головне сьогодні