Футболки "Ukraine Fuck Corruption", які створили активісти, пішли в світ. Фото

— 3 липня 2014, 12:19

Такий провокативний напис мав викликати негативні емоції, особливо у іноземців та політиків, але ж ні – навіть американські сенатори та колишні президенти із задоволенням вдягають такі футболки та тиснуть руку із повагою до такого прояву громадянської позиції.

Мало того, росіяни вже почали друкувати такі ж самі, лишень помінявши слово Ukraine на Russia.

Російська інтерпретація виразу

Від самого початку створення таких футболок за словами представників громадськості вони ставили собі за мету різким висловом привернути увагу українців, та особливо іноземців до проблеми №1 в Україні.

"Якщо на початку такий різкий вираз викликав багато сумнівів навіть колег щодо коректності використання слів , то найприємніше було бачити виконавчого директора Центру Протидії Корупції – Дашу Каленюк в такій футболці на Всесвітньому форумі присвяченому повернення виведених з України коштів, де їй стоячи всі аплодували", - додає Дмитро Шерембей голова громадської організації "Пацієнти України" (ЮКАБ) та винахідник виразу "Ukraine Fuck Corruption".

Дмитро Шерембей

Нещодавно одна з таких футболок була замовлена послом США у Чехії.

Іншу повіз до Грузії, демонструючи підтримку Україні, колишній Президент Грузії Михайло Саакашвілі.

Михайло Саакашвіллі

Дуже знакова з написом "Ukraine Fuck Corruption" виглядав в прямому ефірі на Першому Національному Мустафа Найем.

Мустафа Найєм

Підтримують так ініціативу по боротьбі із корупцією і деякі українські політики.

Так, наприклад, народний депутат та член організації GOPAC (Міжнародна організація парламентарів проти корупції) Леся Оробець дуже часто з’являється на те телебаченні та прес-конференціях саме в такій футболці.

Леся Оробець

Не відстають від політиків і українські зірки шоу-бізнесу. Так, наприклад, Ірена Карпа вирішили вдягти таку футболку на один зі своїх концертів, щоб показати продемонструвати своїм фанатам своє ставлення до корупції в Україні.

Ірена Карпа

Із задоволенням вдягають такі футболки і представники Глобального Фонду.

Ніколя Канто, регіональний менеджер Глобального Фонду у Східній Європі та Центральній Азії

А один з найвідоміших у світі активістів, який започаткував в США рух по боротьбі зі СНІДом та за права ВІЛ-позитивних людей Пітер Стенлі, як стверджують активісти, попросив декілька і для своїх колег в Сполучених Штатах.

Пітер Стенлі (на фото ліворуч) та Ольга Стефанишина, виконавчий директор БФ "Пацієнти України", ЮКАБ

Футболки за словами громадських активістів можна отримати лише за визначні заслуги та своє "правильне" ставлення до корупції.

Тим не менше, вони настільки популярні, що вони вже подумують про їх продаж та перерозподіл цих коштів на знову ж таки – боротьбу із корупцією.

Реклама:

Головне сьогодні