800-кілометровий шлях дружби: чоловік везе прикутого до інвалідного візка друга

— 3 липня 2014, 14:33

38-річний американець Джейсон та Патрік Грей, з яким вони разом практично все життя, вже здолали півдороги. Свої пригоди вони описують у блозі на сайті Сaminoways.com.

"Мене звати Джастін Скісек, і мені пощастило мати такого найкращого друга, як Патрік Грей. Бачите, ми не лише найкращі друзі, ще ми знайомі буквально все життя. Це тому, що ми народилися з різницею в 24 години, і хочу сказати, що я – "старший та розумніший"!", - починає розповідь Джастін.

"Ми виросли разом, разом подорожували, були дружбами одне в одного на весіллях, разом створювали сім'ї та жили. Я знаю його вздовж і впоперек, так само, як він знає все про мене", - каже чоловік.

Життя Джастіна змінилося в 16 років. Травми, які він отримав під час страшної аварії, запустили аутоімунну хворобу, яка дрімала в організмі хлопця. Упродовж років стан Скісака погіршувався, і нині його руки та ноги йому вже не служать. Чоловік пересувається в моторизованому візку.

Скісак має люблячу дружину та дітей, живе активним життям. У нього є сайт, через який він дає поради мандрівникам, чиї фізичні можливості так само обмежені.

Вони з Патріком уже давно мріяли про унікальну подорож лише удвох. Про маршрут Camino de Santiago Джастін дізнався випадково, з телепередачі.

"Коли я про нього дізнався, це було так, ніби щось всередині мене покликало мене це здійснити. Майже як ніби я МУСИВ це здійснити… Кілька тижнів по тому я показав Патрікові записаний відеоепізод, і він мені одразу відповів: "Я штовхатиму тебе", а я збагнув, що він цілком серйозно", - згадує Джастін.

Майже два роки пішло в друзів на ретельну підготовку та планування. Вони стартували 3-го червня з французького міста Сен-Жан-П’є-де-Пор. Джастін їде у спеціальному візку-"позашляховику" без електроприводу. Патрік не лише штовхає його, а й дбає про такі речі, як харчування та гігієна.

Маршрут пролягає через Піренеї, а кінцева точка мандрівки – Сантьяго.

Реклама:

Головне сьогодні