Грузія та Туреччина - найпопулярніші місця для відпочинку серед українців

— 7 липня 2014, 12:12

Такими є дані кадрового порталу hh.ua.

У Болгарії будуть відпочивати 16% опитаних, ще 11% — в Іспанії. Стільки ж (11%) проведуть свою відпустку в Чорногорії або Хорватії.

Грузія та Іспанія — новачки у пріоритетах українських офісних співробітників, минулого року впевнене лідерство було в Туреччини і Болгарії.

До Італії зможуть поїхати 3% літніх відпускників, до Єгипту й інших африканських країн — 8%, на Кіпр — 7%. Країнам Азії віддадуть перевагу 2%, Росії — 1%.

Утім, відпустку цим літом планує тільки половина опитаних — 41%, ще третина не визначилася. Відзначимо, що в 2013 році в тому, що в них буде літній відпочинок, були впевнені майже 90% опитаних.

Менше половини респондентів із тих, хто їде у відпустку, готові відпочивати за кордоном (42%). Найчастіше про закордонну відпустку думають працівники сфери інформаційних технологій, маркетингу й консалтингової сфери. А от найбільш популярні місця українського відпочинку — море і гори.

Кількість бажаючих відпочивати за кордоном цього року практично не змінилася у порівнянні з минулим. Також не змінилася за останні два роки кількість любителів сільського і дачного відпочинку, натомість закономірно збільшилася кількість тих, хто віддає перевагу українським горам і морю.

А ось кількість туристів, які збираються до Криму, знизилася в 5 разів. Минулого року бажаючих провести відпустку на півострові було близько четвертої частини, цього — всього 4%.

В опитуванні брали участь 988 респондентів із різних регіонів України.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні