Юрова та Грищука звільнили з полону терористів

— 7 липня 2014, 13:17

Цю інформацію "Телекритиці" підтвердив адвокат Олег Веремієнко.

За його словами, всі троє вийшли на волю завдяки діям українських військових. Однак про деталі цієї операції Олегу Веремієнку нічого невідомо.

Як відомо, Юров та Грищук зникли 26-го квітня в Слов'янську.

Раніше, російські культурні діячі виступали із закликом випустити Павла Юрова і Дениса Грищука. Відповідне звернення підписали Олександр Калягін, Ксенія Раппопорт, Євген Миронов, Валерій Фокін, Михайло пореченков та багато інших.

Павло Юров (р. 1980) - театральний режисер, що народився у м. Антрацит (Луганська область, Україна) і проживає в Києві, лауреат театральних премій, учасник московського десятого міжнародного театрального фестивалю ім. А.П.Чехова, працював у майстер-класах фестивалю у складі групи молодих режисерів країн СНД.

[L]Денис Грищук (р. 1985) - художник, волонтер, артист, який народився в Донецьку і також проживає в Києві. Разом з Юровим він приїхав у Слов'янськ вранці в п'ятницю 25 квітня, щоб "побачити все своїми очима" для підготовки спектаклю.

Юров і Грищук зупинені ополченцями Донецької народної республіки. Їх попросили пред'явити документи, у них були квитки назад до Києва, їх затримали для перевірки.

"Ми, російські драматурги, режисери, критики, артисти, ручаємося за наших колег і просимо звільнити їх. Хлопці багато зробили для російсько-українських культурних зв'язків, допоможіть їм повернутися до роботи", - просили культурні діячі РФ.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні