Британія відмовляє у візах мешканцям Донбасу

— 7 липня 2014, 19:00

Підставою для відмови є проживання заявника в зоні АТО. Про це свідчать документи, отримані Європейською правдою.

До редакції звернувся професор, доктор філологічних наук, завідувач кафедри Донбаського педагогічного університету Володимир Глущенко. Він надав копію документів, отриманих з британського диппредставництва.

Підставою для відмови британці назвали ситуацію на Донбасі, у зв'язку з якою робота багатьох установ припинена або призупинена. "Наші джерела свідчать, що ваш університет закритий на невизначений період у зв'язку з ситуацією в сфері безпеки. Ми також знаємо, що в Слов'янську, де ви мешкаєте, зараз дуже напружена ситуація", - йдеться в документі.

Інших причин відмови британські дипломати не навели.

Як повідомляла раніше ЄвроПравда, посольство Великобританії в Україні більше не обробляє візові заявки від громадян України. Ці функції передані посольству цієї країни в Польщі.

Останнім часом надходять повідомлення про те, що з відмовами стикаються навіть відомі українці. Європейська правда писала про відмову видати візи групі лікарів, серед яких були професори зі світовим ім'ям.

Також 7 липня Єврокомісія оприлюднила звіт, що свідчить про невисокий міграційному ризик для Євросоюзу з боку України, проте в ЄС побоюються, що ситуація може погіршитися.

Реклама:

Головне сьогодні