Допомагають ті, хто відчуває себе людьми: харківська родина прийняла майже 200 біженців. Відео

— 8 липня 2014, 10:50

Про це йдеться в сюжеті Громадського ТВ.

Біженців приймали на території колишнього дитячого табору "Ромашка". Харківські бізнесмени раніше викупили його та планували відкрити тут оновлений табір для дітей. "Нині ми працюємо в тому ж напрямі, тривають будівельні роботи плюс ми приймаємо гостей з Донбасу", - розповідає Оксана, власниця табору.

За її словами, людей зі сходу вони приймають абсолютно безкоштовно. В цій справі сильно допомагають мешканці Харкова, які забезпечують табір продуктами харчування, меблями, білизною тощо. "Ми більше займаємося господарською частиною: туалетами, слідкуємо, аби була вода. Табір не приймав дітей з 2007-го року. Ми його купили рік тому і коли ми сюди прийшли тут були самі кущі", - розповідає вона.

Нині в таборі налічується близько 170 осіб, з них 55-60 дітей, 43 чоловіки, всі інші - жінки.

Власниця каже, що всі активно беруть участь у налагодженні побуту, допомагають з ремонтом та на кухні.

Вона також розповідає, що чоловіків у таборі майже не видно. Більшість їздить у місто чи у пошуках роботи, чи уже працювати. Близько 10-ти жінок також уже знайшли роботу. "Три родини уже виїхали, знайшли собі квартири", - зазначає вона.

За словами Володимира, власника табору, допомагають ті, хто відчуває себе людьми, громадянами. "Привозять все, починаючи від хлібу, завершуючи холодильниками. Велике дякую та низький уклін чиновницькому корпусу за те, що не заважають", - каже він.

Реклама:

Головне сьогодні