Тест

Яндекс дослідив кількість українців "Вконтакте", Facebook, "Однокласниках" та Twitter

Такими є дані дослідження української аудиторії компанії Яндекс.

Перше місце утримує "Вконтакте". Тут налічується більше 27 млн. облікових записів.

Найбільше українських користувачів цієї мережі припадає на Київську, Дніпропетровську, Львівську, Одеську та Херсонську області. Найменше - на Миколаївську.

Понад половина українців "Вконтакте" - це користувачі віком до 25-ти років.

На другій позиції - "Однокласники", що мають приблизно 11 млн. акаунтів.

Майже чверть акаунтів в даній соціальній мережі припадає на дві області країни - Київську та Донецьку. Причому Донецька область стала єдиною в країні, де "Однокласниками" користуються більше, ніж "Вконтакте".

Наступні за кількістю користувачів - Дніпропетровська, Харківська області та Крим. Натомість Львівська область хоч і є серед лідерів за кількістю прихильників "Вконтакте" і Facebook, тут лише на шостій сходинці. Найменше акаунтів в "Однокласниках", як і в інших соціальних мережах, у мешканців Івано-Франківської, Волинської та Миколаївської області.

Найвище проникнення "Однокласників" у Криму. Там кількість акаунтів перевищує тритину чисельності мешканців регіону.

Майже третина від загальної кількості користувачів "Однокласників" - майже третина від загальної кількості, припадає на вікову групу 26-35 років. Загалом, українська аудиторія "Однокласників" старша, ніж у "Вконтакте".

На відміну від "Вконтакте", в українських "Однокласниках" переважає прекрасна половина людства - 53% жінок проти 47% чоловіків.

У Facebook - кількість облікових записів становить більше 3,2 млн.

З літа 2012-го року, кількість українських акаунтів Facebook, збільшилася більш ніж на мільйон - на початок літа 2014 вона становила понад 3,2 мільйона. Найбільше - Київська, Львівська та Харківська область, найменше - Миколаївська, Івано-Франківська та Чернівецька.

Цікаво, що за кількістю облікових записів у Facebook до другої десятки областей потрапило Закарпаття.

В Українському Facebook більше жінок. На них припадає 52%, а на чоловіків - 48%.

Що ж стосується Twitter, то з початку 2013-го року, кількість облікових записів збільшилася в 1,5 рази. Основний сплеск зростання припав на період Євромайдану. На сьогодні в цій соціальній мережі налічується 430 тис. твіттер-акаунтів.

Якщо два роки тому українці в середньому залишали близько 90 тис. твітів щодня, то за період Євромайдану ця кількість зросла до 130 тисяч. "Піковим" стало 22 лютого 2014-го. Того дня українці у Twitter залишили 240 тис. повідомлень.

Третину всіх українських акаунтів у Twitter, для яких зазначено регіон проживання, було створено у Києві та Київській області. Наступні за кількістю облікових записів - Одеська, Харківська, Дніпропетровська області, Крим і Львівська область (6-8% від всіх українських акаунтів). Найменше обліковиї записів - Івано-Франківська, Волинська, Чернівецька та Миколаївська область.

"Українська правда. Життя"