До шкіл підуть 20 тис. дітей-переселенців. Відео

— 1 вересня 2014, 10:16

З них 438 тисяч – першокласники. Водночас, "першого дзвоника" не буде у понад 300 навчальних закладах на підконтрольних сепаратистам територіях в зоні АТО, там початок навчального року перенесли на невизначений термін, повідомляє Радіо Свобода.

Дітей-переселенців, однак, обіцяють влаштувати у навчальні заклади на "мирних" територіях, волонтери збирають для них одяг і шкільне приладдя.

Зібрати дітям, що приїхали із зони АТО, гуманітарну допомогу, беруться різні громадські об’єднання. Волонтери із ініціативи "Київ. Схід. Діти" проводить для малюків майстер-класи і організовують їм дозвілля.

Діти-переселенці зараз стикаються з численними проблемами: у них немає теплого одягу, необхідних канцтоварів, розповідає координатор дитячого та гуманітарного напрямків ініціативи "Схід-SOS" Світлана Тарабанова. Окрім цього, є ще складнощі із психологічною адаптацією, вважає вона.

"Батьків лякає те, що місцеві мешканці будуть якось не так ставитися до дітей-переселенців. Це нагальна проблема. Потрібно працівникам освіти забезпечувати і психологічний супровід, аби не виникало конфліктів між місцевими мешканцями і переселенцями, – наголошує активістка. – Якщо нам занадто підуть на поступки, це вплине на ставлення з боку місцевого населення".

У Міносвіти кажуть: цього року до шкіл у різних регіонах піде понад 20 тисяч дітей-переселенців із Криму і зони АТО. Найбільше – у Харківській, Запорізькій, Дніпропетровській, Одеській та Київській областях.

Реклама:

Головне сьогодні