Чому звільняються українські працівники - опитування

— 16 вересня 2014, 10:25

Такі дані були отримані під час опитування кадрового порталу HeadHunter Україна.

Найближчим часом із поточного місця роботи хотіли би звільнитися 44% респондентів. Варто відзначити, що за рік цей відсоток не змінився, кількість бажаючих змінити місце роботи не зменшилась і не виросла. При цьому 17% вже точно вирішили для себе це питання, ще 27% поки не впевнені, але схильні до того, що звільнитися доведеться.

35% звільнятися поки не будуть (17% — переконані в цьому, 18% — швидше за все, теж залишаться на попередньому місці роботи). П’ята частина опитаних офісних співробітників не змогли визначитися з перспективами зміни роботи.

Найпопулярніша причина для звільнення — фінансова. І хоча гроші — не завжди найголовніший привід бути незадоволеним своєю роботою, в кінцевому випадку, саме фактор грошей стає вирішальним під час ухвалення рішення.

Низька заробітна платня дратує кожного другого респондента і стає причиною для звільнення в 79% випадків. А ось конфлікти з керівництвом, хоча й не виступають основним дратуючим фактором, все ж знаходяться в ТОП-3 причин для звільнення.

Фінансова причина звільнення — найпопулярніша серед працівників медичної галузі, сфери послуг і виробництва. Саме ці професійні групи найменш задоволені рівнем оплати своєї праці.

Є також певні регіональні відмінності в причинах звільнення співробітників. Так, якщо в Києві з фінансових мотивів звільняються 75% працівників, то в регіонах цей показник значно вищий. Лідирують західні регіони, де таких респондентів 83%.

В опитуванні брали участь 1175 респондентів із різних регіонів України.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні