Львівська міськрада відкриває курси з навчання військової справи для мешканців міста

— 3 вересня 2014, 11:37

Про це йдеться у повідомленні міського голови Львова у відео зверненні, опублікованому Львівською міською радою.

"У Львові міська рада спільно з військовими відкриває найближчим часом оперативні курси з навчання військової справи. Кожен бажаючий може пройти елементарний вишкіл і здобути знання, необхідні на першому етапі. Ми координуємо свої зусилля з керівництвом добровольчих батальйонів, які сьогодні оголосили про підготовку бази для масового партизанського руху в усій країні", - йдеться у відеозверненні.

Як пояснює Андрій Садовий, "попереду неймовірно довга і напружена боротьба, попереду війна, де кожному з нас доведеться докласти максимальних зусиль для того, аби нація не опинились у рабстві".

Відтак "кожен, хто зараз живе і працює у містах, віддалених від фронту, не може просто покладати всі надії на ті декілька десятків тисяч українських вояків, які зі зброєю в руках б’ють ворога, і волонтерів, які їм допомагають".

"Сьогодні не кожен чоловік може піти добровольцем в армію з тих чи інших обставин, але кожен чоловік зобов’язаний потужно готуватися, аби мати силу і вміння захистити свою сім’ю, місто, батьківщину. Гартування фізичного стану, елементарні навики виживання, те, що вже сьогодні може робити кожен", - пояснює Андрій Садовий у зверненні.

Крім військових вишколів у міськраді запланували проведення курсів з надання першої медичної допомоги для чоловіків і жінок.

Також розпочинається ознайомлення населення з правилами виживання в умовах війни, техногенних катастроф.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні