У Росії запідозрили Google у підривній та шпіонській діяльності

— 4 вересня 2014, 11:30

Депутат Євген Федоров заявив, що має інформацію про співробітництво Google з "терористичною організацією" - Службою безпеки України. Він готує відповідний запит до МВС та Генпрокуратури.

Про це повідомляють Известия.

Зі слів депутата, Google займає відверто антиросійську позицію. Тому компетентним органам варто провести перевірку та при необхідності вжити заходів заради недопущення дій, спрямованих проти безпеки Російської Федерації.

" Google перебуває в юрисдикції Сполучених Штатів Америки, а США офіційно займають позицію з послаблення Росії та дестабілізації ситуації. Таким чином це є прямою установкою для тих організацій, котрі перебувають під їхнім контролем. Наприклад, коли в Києві відбувався державний переворот, то вулична компонента була організована і мобілізована через мережі, передусім це Google", - наголосив Федоров.

На думку політика, інтернет-корпорація може надавати інформацію про діяльність у Російській Федерації США та їхнім партнерам, зокрема передавати особисті дані російських користувачів.

Федоров вважає, що сучасні технології дозволяють не лише вести агітацію, як це зробив Google, зробивши жовто-блакитним свій логотип у День незалежності України , а і вести підривну діяльність.

"Google може створити механізми координації та фінансових потоків для учасників вуличних заворушень. Крім того, вони мають особисті дані користувачів, котрі теж можуть бути надані зацікавленій стороні", - зазначив депутат.

"Якщо раніше в рамках санкцій особисті дані росіян могли представляти інтерес для США, то тепер вами може зайнятися й СБУ України, котра сьогодні є по суті терористичною організацією. Інакше кажучи, це цілком дієздатна система для вторгнення у внутрішній простір країни", - застеріг Федоров.

Реклама:

Головне сьогодні