Пустушки заважають жінкам розуміти емоції немовлят – дослідники

— 5 вересня 2014, 13:04

Із дитячого личка, значна частина якого закрита пустушкою, складніше зчитувати емоції.

На це вказують результати експерименту, що його провели вчені американського Університету Вісконсин-Медісон, пише The Daily Mail.

Дослідники під'єднали електроди до обличчя 29 жінок-добровольців, щоби спостерігати за рухом їхніх лицевих м'язів. Учасницям пропонувалося подивитися фотографії малят, чиї личка виражали задоволення, сум, злість або нейтральні емоції. Деякі з діток на фото мали в роті пустушку, а на кількох світлинах ротики малюків експериментатори прикрили білими квадратами.

Жінок попросили оцінити, наскільки сумна або щаслива дитина на кожному фото.

Дослідники помітили, що менше щастя учасниці вгледіли на личках дітей із пустушкою та білими квадратами. Сумні малюки, частина обличчя в яких була закрита, видалися учасницям менш нещасними за сумних діток із відкритими обличчями.

Судячи з руху лицевих м'язів піддослідних, усміхнені дітлахи з пустушкою в роті викликали в жінок не таке сильне бажання усміхнутися самим. Між тим м'яз, що зморщує брови, працював однаково інтенсивно, коли учасниці дивилися на сумних або сердитих діток із пустушкою та без неї, чи з білим квадратом.

На думку науковців, ці результати свідчать про те, що дорослим приносить менше задоволення взаємодія з малюком, чиє обличчя вони не бачать повністю.

Реклама:

Головне сьогодні