Кожна десята дівчинка у всьому світі була примушена до сексу

— 5 вересня 2014, 19:02

Про це свідчать дані найбільш повного звіту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) про насильство щодо дітей у всьому світі – Hidden in the Plain Sight ("Сховане у всіх на очах").

Звіт ЮНІСЕФ "Hidden in the Plain Sight" базується на даних із 190 країн. У ньому задокументовані факти насильства над дітьми у, здавалося б, абсолютно безпечних місцях: у школі, вдома, в найближчому оточенні.

Автори дослідження наголошують на тому, що інформацію надавали лише ті люди, які хотіли і могли нею поділитися, і звіт відображає лише видимий мінімум реальної ситуації.

З’ясувалось, що кожна третя дівчинка-підліток, яка перебувала у шлюбі, постраждала від психологічного, фізичного або сексуального насильства з боку свого чоловіка.

У Демократичній республіці Конго та Екваторіальній Гвінеї 70% випадків сексуального насильства відбуваються з боку партнера. У Танзанії, Уганді та Зімбабве цей показник становить близько 50%.

У Швейцарії за даними опитування 2009 року хлопчиків та дівчаток віком від 15 до 17 років, 8% підлітків щонайменше один раз ставали жертвами сексуального насильства з фізичним контактом. Найбільш поширена форма сексуального насильства є знущання в Інтернеті.

Серед усіх випадків насильницької смерті у світі одна п’ята припадає на дітей та підлітків віком до 20 років – так, у 2012 році відбулось 95 тис. вбивств.

У таких країнах, як Панама, Венесуела, Сальвадор, Тринідад і Тобаго, Бразилія, Гватемала та Колумбія, вбивство є найчастішою причиною смерті хлопчиків віком від 10 до 19 років. Найбільше випадків насильницької смерті серед дітей – 13 тисяч протягом року – відбулось у Нігерії.

Серед країн Західної Європи та Північної Америки, найвищий рівень вбивств дітей у США.

У світі кожний третій учень у віці 13-15 років зазнає регулярних знущань у школі; в Самоа таких знущань зазнають троє з чотирьох підлітків.

Майже третина учнів віком 13-15 років в Європі та Північній Америці зізнаються, що знущаються над іншими, а в Латвії та Румунії це роблять шість із десяти підлітків.

Близько 17% дітей у 58 країнах зазнають фізичних покарань – удари в голову, вуха чи обличчя, багаторазові побиття.

У Чаді, Єгипті та Ємені понад 40% дітей віком від 2 до 14 років зазнають жорстких фізичних покарань. У всьому світі три з десяти дорослих вважають, що фізичне покарання є необхідним елементом виховання.

У Свазіленді 82% людей впевнені, що фізичне покарання є обов’язковим.

Майже половина дівчаток віком від 15 до 19 років (близько 126 млн.) вважають, що чоловік має право бити дружину у певних обставинах.

Цей показник перевищує 80% в Афганістані, Гвінеї, Йорданії, Малі та Східному Тіморі. У 28 з 60 країн, більше дівчат, ніж хлопців вірять у те, що у деяких випадках насильство над жінкою виправдане.

У Камбоджі, Монголії, Пакистані, Руанді та Сенегалі вдвічі більше дівчат переконані у тому, що чоловік іноді правильно чинить, коли б’є дружину.

Дані з 30 країн свідчать про те, що 7 з 10 дівчат, які ставали жертвами фізичного або сексуального насильства, ніколи не звертались за допомогою: багато з них не вважають те, що відбулось, насильством, або не ставляться до цього, як до проблеми.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні