Тест

Батальйон "Фенікс" отримав крупнокалиберное озброєння 1940-х років

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook засновник Фонду допомоги "Крила Фенікса" Юрій Бірюков.

Батальйон "Фенікс" отримав гранатомети (АГС-17 "Полум'я") і міномети (БМ-37, виробництва 1943 року).

Також, за словами Бірюкова, на озброєння батальйону надійшли "Зушкі" - 23-мм спарені зенітні установки, виробництво 1963 року. "Спочатку розроблялася для боротьби з літаками, але будучи встановленої на УРАЛ або Камаз - відмінна газонокосарка, а також деревокосілка", - пояснив він.

Крім того, зазначив Бірюков, батальйон отримав станкові великокаліберні кулемети ДШКМ, виробництво середина 50х років: "Щодо непогана машина, особливо для установки на пікапи".

При цьому він все ж подякував хоча б за таку зброю. "Спасибі за те, що вдалося отримати. Зате дали багато боєприпасів, БАГАТО. І нехай зброя стареньке, нехай воно вимагає ремонту, хай для Зушек ще треба знайти і купити пару Уралов - хлопці вчаться працювати, потужно і точно", - підкреслив він.

Так само він звернувся і до тих, хто вважає, що на військових складах залишається недоторканим озброєння. "Ви ж, солодкі мої, пишете про те, що я до годівниці дорвався. Що я влади продався. Ну так от, ось вона кормушечка. Якщо я, дорвався до годівниці, в добровольчий батальйон отримав техніку 43-го року випуску, то про які повних складах ви постійно триндить?".