Учені пояснили, нащо на чоловічих посиденьках алкоголь

— 1 жовтня 2014, 15:49

Алкоголь слугує таким собі "соціальним лубрікантом", допомагаючи зазвичай стриманим чоловікам спілкуватися та посміхатися.

Про це пише Time із посиланням на журнал Clinical Psychological Science.

Учені відібрали для експерименту 720 добровольців – жінок та чоловіків, що вживають алкоголь у компанії, віком від 21 до 28 років. Їх поділили на три групи, кожній з яких запропонували певний напій: горілку з журавлиновим соком, напій-плацебо та безалкогольний напій.

Експериментатори дійшли висновку, жінки починають обмінюватися посмішками, і між ними утворюється соціальний зв'язок без допомоги алкоголю. У чоловіків, коли вони не вживають разом хмільного напою, цього не відбувається.

"Чимало чоловіків кажуть про те, що більшість ситуацій, де вони відчувають соціальну підтримку та соціальний зв'язок, відбуваються в контексті споживання алкоголю", - зазначила керівник дослідження Кетрін Фейрбейрн.

"Ми хотіли дослідити, чи є можливим, що соціальне споживання алкоголю приносить більше задоволення чоловікам, аніж жінкам – ідея в тім, що алкоголь насправді може "змащувати" соціальну взаємодію, що вона стає більш вираженою між чоловіками", - додала вона.

На думку дослідників, алкоголь "руйнує процеси, котрі зазвичай заважають їм (чоловікам) відповідати на усмішку іншої людини".

Цікаво, що в випадку, коли у групі була присутня жінка, навіть вживання алкоголю не змушувало чоловіків-піддослідних почати "заражатися" одне від одного усмішками.

Реклама:

Головне сьогодні