Тест

Помер режисер Юрій Любимов

Про це повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на джерело в медичних колах. "Юрій Петрович помер в Боткінській лікарні, куди він був доставлений у важкому стані на цьому тижні", - зазначило джерело.

"Лікарі робили все можливе, щоб поставити його на ноги, але хвороба виявилася сильнішою", - додав співрозмовник агентства.

Інформацію про смерть Любимова пізніше підтвердив і представник Боткінської лікарні. "Незважаючи на проведення інтенсивної комплексної терапії, застосування найсучасніших діагностичних заходів, Юрій Петрович помер на 98-му році життя", - заявив він.

В четвер засновник театру на Таганці у важкому стані був доставлений до Боткінської лікарні в в Москві. Глава департаменту охорони здоров'я столиці Георгій Голухов розповів, що для обстеження та вироблення тактики лікування режисера "запрошені кращі фахівці в різних галузях".

"Його стан обумовлений віком, адже режисерові вже 97 років, і він переніс за своє довге життя безліч захворювань", - сказав співрозмовник агенції.

Юрій Любимов Народився 30 вересня 1917 року. Він заснував Театр на Таганці в 1964 році. Режисер керував ним протягом 20 років, до 1984 року, коли був позбавлений громадянства СРСР. У 1989 році Любимов знову повернувся на посаду художнього керівника Таганки.

У червні 2011 між Юрієм Любимовим і трупою театру на гастролях в Чехії стався конфлікт. З 15 липня 2011 режисер не працював в театрі.

Пізніше Любимов почав співпрацювати з іншими театрами. В червні 2013 року в "Большом театре" відбулася прем'єра опери "Князь Ігор" в його постановці. 20 травня 2014 в театрі "Нова опера" відбулася прем'єра опери-буф "Школа дружин" по комедії Мольєра у постановці Любимова.