В ООН пропонують скоротити робочий тиждень до 4-х днів

— 6 жовтня 2014, 13:26

Про це повідомляє центр новин ООН, якого цитує Інтерфакс.

Експерт МОП Джон Мессенджер вважає, що короткий тиждень дозволить створити більше робочих місць.

Серед переваг - скорочення кількості робочих годин та поліпшення здоров'я, оскільки багато захворювань в сучасному світі спричинені перенапруженням, постійним перебуванням в офісі і стресом.

Крім того, різні дослідження показують, що люди більш продуктивні, коли працюють менше. Ті, хто проводить в офісі довгі години, нерідко лише імітують бурхливу діяльність.

Згідно з результатами інших досліджень, люди з коротшим робочим тижнем частіше почуваються щасливими і задоволеними життям, а тривала робота призводить до конфліктів не тільки в офісі, але і вдома.

Ще одним вагомим аргументом на користь скорочення кількості робочих годин є позитивний вплив цього кроку на довкілля, що дуже важливо в сучасному світі, який налаштований на боротьбу з забрудненнями. Зокрема, позитивний ефект буде досягнуто просто за рахунок скорочення кількості поїздок людей на роботу і назад на кілька мільярдів на тиждень, відзначає Мессенджер.

Ідею введення чотириденного робочого тижня підтримує, зокрема, один із засновників Google Ларрі Пейдж і мексиканський мільярдер Карлос Слім.

Реклама:

Головне сьогодні