Тест

Українські школярі отримають місця в програмі обміну США, від якої відмовилась Росія

Програма обміну Future Leaders Exchange (FLEX), яка була започаткована після закінчення Холодної війни, надає стипендії для старшокласників з країн колишнього Радянського Союзу для проживання в американській сім’ї і навчання у американській школі.

За програмою обміну навчається близько 240 російських школярів, але минулого тижня Росія раптово оголосила про припинення участі у програмі після того, як один зі школярів попросив притулку у США на тій підставі, що його переслідуватимуть у Росії через його сексуальну орієнтацію, пише The New York Times.

У вівторок американські посадовці оголосили, що половина місць, які б відійшли Росії, будуть тепер надані українцям. Наразі в України – 204 місця для старшокласників, тепер їх буде понад 300. Решта місць російських школярів будуть розподілені між Грузією, Молдовою та Вірменією.

За словами помічника держсекретаря США Вікторії Нуланд, Америка сподівається на відновлення програми у недалекому майбутньому, "але поки що у нас є понад 100 місць для українців".

Ті учні з РФ, які зараз у США матимуть можливість закінчити цей навчальний рік.

Як пише The New York Times, на цю програму обміну – досить великий конкурс. З понад 40 000 аплікантів, обрано 769 учасників.

Програма була створена у 1992 році і фінансується урядом США.

Українська правда. Життя