Тест

Українці випустили безкоштовний iOS-додаток з надання першої допомоги

У додатку описані основні способи надання першої домедичної допомоги пораненим на полі бою. Крім того, з програми можна швидко зателефонувати 103, щоб викликати швидку допомогу, пише AIN.ua.

Розробники запевняють, що додаток організовано таким чином, щоб в найкоротші терміни отримати дані про те, як діяти при тих чи інших пораненнях.

Медична інформація, яка наводиться в додатку, взята з посібника "Домедична допомога в умовах бойовий дій", розробленого Українським науково-практичним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров'я України.

Додаток на для Android

"Ми плануємо розширювати функціонал додатку, як то визначати місцезнаходження людини на карті, щоб людина могла роз’яснити своє місце знаходження чи навіть відправити смс, можливість редагувати телефон швидкого доступу, якщо ви хочете швидко зателефонувати конкретній людині(лікарю) у складній ситуації", - додають розробники.

Додаток (Андроід версія уже, іОС найближчим часом) підтримує дві мови: українську та російську.

З тих пір, як в Україні почалися військові конфлікти, розробники вже звертали увагу на необхідність подібних додатків.

Приміром, "Київстар" випустив додаток "Перша мобільна допомога", з порадами про те, як допомогти постраждалій людині в екстреній ситуації до того, як приїдуть лікарі.