Кількість туристів у Києві скоротилася на 40%

— 4 листопада 2014, 10:51

Про це агенції "Інтерфакс-Україна" повідомив перший заступник начальника управління туризму Київської міськдержадміністрації (КМДА) Євген Ганганов.

За його словами, багато країн не рекомендують своїм громадянам їхати сюди через суспільно-політичну ситуацію в країні. "І поки є такі рекомендації, ми змушені шукати те, що зможе зацікавити туриста і повернути його до столиці України", - сказав він.

Зокрема, в даний час київська влада спільно з туроператорами завершують розробку програм тематичних турів, зокрема, шопінг і гастро-турів.

"Це початок цих гастро-турів та шопінг-турів, які сьогодні розробляються спільно з туристичними операторами, щоб залучити туристів. Зокрема, гастро-тури проводитимуться за участю кількох ресторанів за спеціальними програмами, щоб не було стереотипу, що в Києві можуть приготувати тільки "котлету по-київськи", - будуть дуже цікаві страви, які зможуть зацікавити туристів, які відвідують різні країни саме для гастро-турів", - сказав він.

Крім того, планується організація шопінг-турів, які будуть орієнтовані, в першу чергу, на іноземних туристів. "У вартість такого туру входитиме відвідування відповідних магазинів на вибір, комплекс знижок на проживання, а також відповідні екскурсії, щоб туристи мали змогу вивчити нашу культуру і архітектуру, побачити місто", - сказав Ганганов.

Він зазначив, що перелік учасників програм гастрономічних і шопінг-турів в Київ нині формується і буде презентовано найближчим часом.

Реклама:

Головне сьогодні