Учені підтвердили: доброта прикрашає людину

— 4 листопада 2014, 15:56

Якщо людина хороша, вона здається іншим привабливішою, переконалася в ході дослідження команда вчених із китайського Гуачонзького університету.

Про це пише The Huffington Post.

Науковці залучили до свого експерименту 120 чоловіків та жінок. Їх розподілили на три групи та попросили кожного учасника дати оцінку 60 фотографіям незнайомців та незнайомців. Зображені на фото люди мали нейтральний вираз обличчя.

Три тижні по тому добровольцям запропонували ще раз передивитися ці самі світлини. Проте на сей раз для учасників із першої групи до фото додали перелік позитивних рис кожної з осіб, таких як доброта, чесність тощо. Друга група отримала фото з вигаданими списками негативних рис. Третій дали фотографії без коментарів.

Якщо під час першої частини експерименту всі три групи оцінили привабливість незнайомців приблизно однаково, то друга його частина вже дала геть інші результати. Першій групі люди, зображені на фото, видалися красивішими, ніж третій. Друга ж група, котру запевнили, що на знімках люди злі, жадібні та нечесні, виставила їхній зовнішності найнижчі оцінки.

"Ми з'ясували, "те, що добре – красиве", оскільки людина сприймає бажані риси (інших) як зовнішню привабливість", - зазначили вчені, назвавши це "ефектом німбу".

Реклама:

Головне сьогодні