Щороку від зловживання алкоголем гине півмільйона росіян

— 1 грудня 2014, 13:04

Про це повідомив Росспоживнагляд, якого цитує Інтерфакс.

"Аналіз наркологічної ситуації вказує, що зростання споживання пива та слабоалкогольних напоїв відбувається за рахунок підлітків і жінок дітородного віку. Це сприяє зниженню рівня середньої тривалості життя та зростання показника передчасної смертності населення. Дані останніх років свідчать, що алкоголізм в юнацькому віці формується внаслідок прийому пива або слабоалкогольних напоїв", - наголошується в повідомленні відомства.

Як зазначає Росспоживнагляд, в рамках концепції реалізації державної політики щодо зниження масштабів зловживання алкоголем і профілактики алкоголізму до 2020 року планується обмежити по місцю і часу роздрібний продаж алкогольної продукції з метою зниження її доступності.

"Виконання положень концепції має призвести до скорочення рівня поширеності розпивання алкогольної продукції в громадських місцях, особливо в місцях проведення дозвілля і спортивних заходів, а також в сім'ях. Федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини в рамках повноважень продовжує послідовну реалізацію концепції", - йдеться в повідомленні.

За даними ВООЗ, у світі щорічно помирає понад 3 млн. осіб через зловживання алкоголем.

Реклама:

Головне сьогодні