В 2014 від веб-атак постраждали 46,7% українських користувачів - дослідження

— 12 грудня 2014, 09:45

Як пише AIN.ua, "Лабораторія Касперського" підвела "вірусні" підсумки року - у 2014 році продукти Kaspersky Lab заблокували понад 6 мільярдів шкідливих атак на комп'ютери і мобільні пристрої користувачів по всьому світу.

При цьому кількість атак на власників смартфонів і планшетів на базі Android зросла в 4 рази, а загальна кількість мобільних банківських троянців, націлених на крадіжку грошей користувачів, збільшилася в порівнянні з минулим роком в 9 разів.

У році, що минає зловмисники сконцентрували чималі зусилля на спробах вкрасти гроші користувачів. Експерти Kaspersky Lan зафіксували понад 16 мільйонів спроб зараження комп'ютерів Windows шкідливим банківським ПЗ. Крім того, в 2014 році фахівці виявили понад 12 тисяч мобільних банківських троянців, за допомогою яких були атаковані користувачі Android з 90 країн світу.

В цілому ж протягом року з мобільними погрозами зіткнувся кожен п'ятий користувач платформи Android, і в 53% випадків в атаках були використані банківські та SMS-троянці. Цікаво, що загальна кількість SMS-троянців, традиційно становлять більшість у рейтингу мобільних загроз, цього року скоротилося на 12%. Що стосується ситуації з погрозами в інтернеті в цілому, то в цьому році фахівці Kaspersky Lab виявили понад 123 мільйонів унікальних шкідливих об'єктів. Атакам в мережі за останні 12 місяців піддалися більше 38% комп'ютерів на платформі Windows.

Користувачі комп'ютерів на базі Mac OS X традиційно страждали від кіберзагроз менше за інших, однак і для них кількість спроб зараження в 2014 році виявилося значним - близько 4 мільйонів. Як встановили експерти Kaspersky Lab атаці піддався кожен другий користувач продуктів компанії Apple, а на одну людину довелося в середньому 9 загроз. Крім того, фахівці виявили першого шифрувальника файлів на OS X і першого викрадача біткойнов для Mac-платформи.

На думку дослідників, за 20 років розвитку IT кількість і різноманітність кіберзагроз збільшилася в рази. "Інтернет все так само є основним джерелом шкідливих об'єктів для користувачів більшості країн світу", - вважає антивірусний експерт Kaspersky Lab Сергій Ложкін.

Реклама:

Головне сьогодні