Що треба писати у резюме - поради експертів

— 17 грудня 2014, 10:59

Про це йдеться у дослідженні Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна.

Так, з одного боку, це відразу ж дозволяє їм відібрати тих кандидатів, запити яких найбільш адекватні й відповідають їхньому рівню кваліфікації. З іншого боку, це дозволяє уникнути безглуздих співбесід, коли пропонований рівень оплати очевидно здасться пошукачеві надто маленьким.

Більше ніж половині рекрутерів буде приємно читати про хобі та захопленнях кандидата, оскільки це допомагає побачити, чим загалом цікавиться людина, і дає загальне уявлення про його особистість. Резюме повинно бути унікальним не тільки для самого кандидата, але і для HR-спеціаліста, якого в принципі здивувати дуже складно, а ще складніше — здивувати у позитивному сенсі.

Тим не менше, знаходяться і ті рекрутери, яким такого плану інформація може здатися зайвою. Втім, таких мало: тільки один спеціаліст із 20.

А ось зазначена в резюме зарплата на попередньому місці роботи, як і точна адреса проживання кандидата, оцінюється тільки кожним другим рекрутером позитивно, а рештою — нейтрально.

Дещо інша ситуація з детальним описом досвіду роботи. Половина рекрутерів ніяк не реагує на таку старанність, а ось решті однаково вірогідно це може як сподобатися, так і не сподобатися.

З іншого боку, використання професійного жаргону точно не зіпсує загальне враження від кандидата. Але це не буде сприйматися як щось екстраординарне, адже якщо кандидат дійсно володіє всіма необхідними навичками для заміщення вакансії, то використання такої лексики для нього — норма.

Дані були отримані в результаті опитування у вересні-жовтні 2013 року. Загалом було опитано 476 HR-спеціалістів.

Реклама:

Головне сьогодні