Активісти пацієнтських організацій пікетували ВР, аби міністром охорони здоров'я не став Лазоришинець

— 2 грудня 2014, 14:34

Активісти принесли кожній фракції, що ввійшла до Коаліції, по парі окулярів, "щоб ті побачили наявні факти причетності пана Лазоришинця до корупційних скандалів", йдеться в прес-релізі організації "Пацієнти України".

"Міністр, який відверто бреше на камеру журналістам, не може розраховувати на довіру не те, що політиків, але й прибиральниці в МОЗ, – стверджує Віталій Шабунін, голова правління "Центру протидії корупції", – Розмови про можливе призначення такого міністра дискредитують всі майбутні рішення Кабінету Міністрів під керівництвом Арсенія Яценюка".

"Нещодавно ЗМІ оприлюднили інформацію про те, Василь Лазоришинець, в.о. міністра МОЗУ, приховує, що його дружина є співзасновницею приватної "Клініки нових технологій". Ця клініка розташована на третьому поверсі державного закладу "Національний інститут серцево-судинної хірургії ім. М. М. Амосова НАМН України". Крім того нинішнього очільника Міністерства охорони здоров’я пов’язують і з іншими гучними скандалами, як-то закупівля "Таміфлю" в часи свинячого грипу в 4 рази дорожче ринкової ціни", - йдеться у повідомленні.

1 грудня, у Всесвітній день боротьби зі СНІДом, активісти та пацієнти оприлюднили інформацію про те, що вже цього року на закупівлях АРТ препаратів для ВІЛ-інфікованих МОЗ переплатив 26 млн. гривень.

"Допустити таку людини до міністерського крісла – це плювок в обличчя кожному, хто стояв на Майдані, – розповідає Дмитро Шерембей, голова правління БФ "Пацієнти України". – Таких чиновників потрібно саджати за грати, а не в міністерські крісла. Минулого року Богатирьова вкрала на закупівлях АРТ 15 млн. грн. і на неї завели кримінальну справу, цього року ж сума збільшилася до 26 млн. Подивимося, чи зацікавиться цим фактом прокуратура і чи будуть притягнуті за такі "переплати" до відповідальності представники вже нової команди", – додає Дмитро.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні