Киянин розробив збірний бліндаж для бійців АТО. Відео

— 8 грудня 2014, 10:50

Розробив проект киянин Андрій Кравз. Він будівельник у 5-му поколінні. За сімейну справу взялися разом із батьком. На проектування бліндажа витратили три місяці, пише "5 канал".

Польовий бліндаж, розроблений Кравзом, складається з одного господарського і трьох житлових модулів. У центральному – системи обігріву, вентиляції та кухня. Кожен житловий модуль розрахований на сімох бійців.

Стіни споруди утеплені 10-сантиметровим шаром пінопласту та обшиті водостійкою фанерою. На передовій такий бліндаж залишається просто скласти, як конструктор, і закопати поглибше у землю. Розробники запевняють – на складання піде буквально кілька годин.

Щоб перевірити надійність бліндажу, майстри навіть випробували його на полігоні – підірвали протитанковою міною. За результатами тесту виявлені недоліки усунули, тож тепер бліндаж захистить навіть від прямого попадання 122-міліметрових артснарядів або мін 120 мм.

Будівельники спільно з волонтерами зібрали гроші поки що на три бліндажі – вже наступного тижня вони поїдуть на передову. А волонтери продовжують збирати кошти на нові подарунки захисникам України.

ВІДЕО ДНЯ

Коштує одна така споруда 80 тисяч гривень.

Реклама:

Головне сьогодні