Протягом 2013-го року 15 млн. дітей опинились у центрі масштабних конфліктів - ЮНІСЕФ

— 9 грудня 2014, 09:30

Діти опинялись в епіцентрі насильства та його наслідків, їх примусово вербували, вони ставали мішенями збройних угрупувань. Проте, багатьом конфліктам світова спільнота вже не приділяє належної уваги, йдеться у повідомленні ЮНІСЕФ.

За словами виконавчого директора ЮНІСЕФ Ентоні Лейка, цей рік спустошив життя мільйонів дітей.

"Дітей вбивали під час уроків у школі або під час сну. Дітей робили сиротами, викрадали, вербували, піддавали тортурам і сексуальному насильству, навіть продавали у рабство. Вперше протягом останніх років настільки велика кількість дітей зазнала такої невимовної жорстокості через конфлікти", - каже він.

В ЮНІСЕФ також зазначають, що близько 15 мільйонів дітей постраждали від збройних конфліктів у Центрально-Африканській республіці, Південному Судані, Палестині, Сирії і в Україні, включно з біженцями та внутрішньо переміщеними дітьми.

У всьому світі понад 230 мільйонів дітей на даний момент живуть на територіях, охоплених збройними конфліктами.

Що стосується України, то тут через конфлікт зареєстровано більше ніж 130 тис. внутрішньо переміщених дітей станом на початок грудня. У Донецькій області на територіях, уражених конфліктом, працює лише 147 з 1123 середніх загальноосвітніх шкіл.

ЮНІСЕФ разом з державними службами і неурядовими організаціями продовжує надавати сім’ям, що постраждали від конфлікту, гуманітарну допомогу, зокрема предмети гігієни, питну воду, а також навчальні набори і психосоціальні послуги, проводить інформаційні кампанії щодо небезпеки мін та важливості грудного годування в умовах надзвичайних ситуаціях.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні