Топ-10 світлин 2014-го за версією Time. Україна у списку. Фото

— 9 грудня 2014, 10:00

Газета Time ретельно обрала 10 фотографій, які несуть в собі важливі історичні відбитки. "Ці світлини вразили та зачепили", - зазначає видання.

Аудиторія фотографій значно збільшилася, дякуючи інтернету і смартфонам. Потреба побачити те, що сталося ще ніколи не була такою сильною. Фотографії подорожують зі швидкістю блискавки через ці платформи і збирають мільйони глядачів у перші ж секунди, пише Time.

Особливо це було помітно у березні, коли Еллен ДеЖенерес запостила селфі на церемонії вручення Оскара. Зображення зібрало більше 1 млн. ретвітів протягом першої години. Сьогодні їхня кількість складає більше 3,36 млн., що робить його найбільш ретвітненим фото в історії.

Ще одним вражаючим фото є зображення жертви малазійського Боінга-777, який був збитий на Сході України.

Автор фото - Жером Сессіні був одним із перших на місці катастрофи. "Майже неможливо дивитися на фото та так само неможливо відірвати від нього погляд", - пише видання. На світлини - чоловік все ще прив'язаний до крісла посеред пшеничного поля.

JEROME SESSINI для MAGNUM

Фотографія Даніеля Берехулака для New York Times з Ліберії демонструє постраждалого від лихоманки Ебола хлопчика.

DANIEL BEREHULAK для THE NEW YORK TIMES

Автор фото Мойзес Саман сфотографував страшну долю езидів. Вони опинилися у пастці бойовиків "Ісламської держави Іраку і Великої Сирії" на вершині гори Сінджар на півночі Іраку.

Фотограф та кілька журналістів перебували на борту гелікоптеру, який надавав необхідну допомогу. Забравши евакуйованих, гелікоптер розбився із 39 особами на борту. В аварії загинув пілот та були поранені інші пасажири. Серед хаосу, Саман, який також постраждав, продовжував фотографувати. Він зробив хаотичну серію знімків, один із яких потрапив до ТОП-10.

MOISES SAMAN для MAGNUM

Тайлер Хікс знімав у Газі. Його фото, зроблене на пляжі просто вражаюче.

Хікс почув вибух та побачив хлопчика, який біжить. Він повернувся, аби захопити своє спорядження, коли почув другий вибух. Той хлопчик уже лежав мертвий на піску. Жертви вибуху були родичами рибалок та були попереджені про небезпеку перебування на вулиці.

TYLER HICKS для THE NEW YORK TIMES

Уїтні Кьортіс сфотографувала незвичну зустріч чоловіка з правоохоронними органами. Після подій в серпні, коли білий поліцейський Даррен Вілсон застрелив темношкірого підлітка Майкла Брауна, ця фотографія знову підняла широку дискусію про расу та мілітаризацію правоохоронних органів.

WHITNEY CURTIS для THE NEW YORK TIMES

У червні Массімо Сентіні супроводжував італійський флот у місії із порятунку мігрантів у Середземному морі. Його кадр продемонстрував відчай і ризик людей Близького Сходу і Африки, які шукають кращого життя у Європі.

MASSIMO SESTINI для POLARIS

Режисер-документаліст Росс Макдонелл закарбував протистояння на Грушевського у січні.

ROSS MCDONNELL

У середині липня фотограф-любитель Микита Дудник зняв град у Новосибірську.

Фото http://paranormal-news.ru/

Томас Ван Хаутрів працював над проектом про невидимий вплив американських безпілотників у віддалених землях.

TOMAS VAN HOUTRYVE для VII
Реклама:

Головне сьогодні