Волонтери офіційно опікуватимуться забезпеченням української армії

— 6 січня 2015, 12:36

Про це розповів радник президента країни Юрій Бірюков, повідомляє "Інтерфакс".

"Годину тому міністр оборони прийня в рішення про реформування Департаменту держзакупівель і призначення директором цього департаменту Неллі Стельмах", - повідомив Бірюков на прес-конференції в понеділок.

Він зазначив, що Неллі Стельмах була біля витоків волонтерського руху, її офіційне призначення на цю посаду триватиме кілька днів, після чого у Неллі Стельмах "з'явиться повний спектр повноважень щодо речового й продовольчого забезпечення української армії".

"З цієї миті ми можемо говорити, що, по суті, саме представники волонтерів відповідатимуть за речове і продовольче забезпечення усієї української армії. Для нас це перемога", - підкреслив він.

Бірюков нагадав, що у складі Міноборони півтора місяці тому бу ло створено центр взаємоді ї з волонтерами, до якого увійшли вісім волонтерів.

За словами радника, за минулі півтора місяці волонтерам "не вдалося нічого зробити через тотальний спротив будь-яким реформам усередині системи кадрового складу Міністерства оборони".

Юрій Бірюков також повідомив, що впродовж першого кварталу 2015 року постачання продовольства забезпечуватимуть, як і раніше, чотири українські компанії, які займалися цим і в попередні роки. Проте потім будуть внесені законодавчі зміни, які дозволять здійснювати електронні торги за участю будь-яких компаній.

Радник президента підкреслив, що в 2014 році через бездіяльність працівників Департаменту державних закупівель фактично не було використано 60 млн грн через зірвані угоди з речового забезпечення.

Бірюков також повідомив, що в системі Міністерства оборони і Генерального штабу "буде низка звільнень" і нових кадрових призначень, про що буде оголошено на прес-конференції 8 січня.

Реклама:

Головне сьогодні