"Кіборги" стали словом 2014 року

— 7 січня 2015, 09:57

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Слово, яке отримало своє нове значення у вересні 2014 року, швидко підхопили користувачі соцмереж, а вслід за ними і традиційні ЗМІ та політики. Президент України Петро Порошенко навіть використав слово "кіборги" у своєму новорічному зверненні.

Прикметно, що слово "кіборги" у значенні "захисники Донецького аеропорту" подарував українській мові у вересні 2014 року проросійський бойовик. Тоді він намагався пояснити, чому передові загони російсько-терористичних військ у всеозброєнні не можуть взяти Донецький аеропорт, який захищає кілька десятків українських військових зі стрілецькою зброєю.

Слово "кіборги" є чи не єдиним серед найбільш важливих слів минулого року, яке має позитивне значення. Серед знакових позитивних слів можна назвати ще два: "волонтер" та "доброволець".

Інші слова, які описували 2014 рік, такі як "анексія", "війна", "АТО" чи "ватники", мають яскраве негативне забарвлення.

Словник "Мислово" обирає слово року вдруге. Минулого року словом року було названо "Євромайдан".

Онлайн-словник є інтерактивним проектом з розвитку сучасної української мови та сленгу, визначення до якого пишуть звичайні користувачі. Основними критеріями вибору є популярність слова та його соціальна значущість.

Реклама:

Головне сьогодні